VOLUNTARIS GRAN RECAPTE D’ALIMENTS

IMG_8373

Aquest any l’alumnat de Primer i Segon d’ESO ha tornat a oferir el seu ajut al Banc dels Aliments en la tasca de classificació d’alimentes recollits els dies 1 i 2 de desembre a la campanya de Gran Recapte que es realitza cada any per aquestes dates.

Qui son i què fan els voluntaris?

Els voluntaris són els grans protagonistes i la peça clau de l’èxit de la campanya Gran Recapte d’Aliments, per tal que els aliments bàsics arribin de la millor manera possible a les persones que més ho necessiten. Un cop reunits els aliments als diferents punts de recollida dels establiments col·laboradors, es transporten al magatzem per a la seva classificació i etiquetatge; així estan llestos per la seva entrega posterior a les entitats receptores. És en aquesta fase en la qual necessiten i valoren l’aportació dels voluntaris.

Quines funcions realitzen els voluntaris?

La funció bàsica dels voluntaris de classificació és la col·locació dels aliments provinents de la recollida en caixes, distribuïdes segons el tipus de producte. És una tasca que implica un esforç físic i dinàmic moderat; per tant, es recomana esperit d’equip i molta energia.

En un magatzem, cedit per a la ocasió per part d’algun dels nostres patrocinadors, queden instal·lades tres cintes en les quals es bolquen tots els productes. Cada grup de voluntaris es concentra en un producte determinat que col·loca en capses, marca i carrega sobre un pallet. Cada cinta requereix entre 50 i 70 persones per tal que el treball sigui eficaç.

Mentrestant, un segon contingent de voluntaris prepara capses de cartró per subministrar les cintes. Per últim, un tercer contingent transporta els pallets complets a les cintes plastificadores.

Moltes gràcies a tots i totes!!!!

IMG_8370IMG_8365

IMG_8369IMG_8367

IMG_8364IMG_8362

IMG_8359IMG_8355

IMG_8357IMG_8360