Sortida Estació Depuradora d’aigües residuals del Prat de Llobregat

El 23 de gener els alumnes de tercer i quart d’ESO visitaren l’estació depuradora d’aigües residuals del Prat de Llobregat (una de les plantes de sanejament d’aigües residuals més grans i modernes d’Europa). Sortida centrada en les àrees de ciències i tecnologia.

Al matí, els alumnes van gaudir, durant 1 h i 30 min, d’una visita guiada per la instal·lació on van visualitzar les diferents fases i processos que es duen a terme en una estació depuradora.

A més, van fer un petit  taller: Com es depura l’aigua? On els alumnes van conèixer el cicle de l’aigua i el procés de depuració, d’una manera més dinàmica, participativa i atraient. Realitzaren 5 experiments que simulen els processos de depuració que es duen a terme en una estació depuradora.

Vàrem concloure amb una dinàmica de reflexió sobre l’ús de l’aigua que fem cadascú de nosaltres i com podem optimitzar-lo.

A la tarda, i després de menjar per la zona de Pedralbes, els alumnes van passar una estona lúdica amb els companys jugant dues partides al Bowling.