Sortida al “Cosmocaixa” de Cicle Mitjà

Fa uns dies, les nenes i nens de cicle mitjà, vam visitar el Cosmocaixa i vam.. AL·LUCINAR!

Aprofitant la ben entesa que a tercer treballarem el sistema solar vam dur a terme l’activitat del Planetari Bombolla. Vam observar el cel a ull nu des de la nostra latitud, alhora que vam descobrir les constel·lacions visibles des de casa nostra i els seus noms. Vàrem aprendre a identificar l’Estel Polar a partir de l’Ossa Major, a diferenciar planetes d’estels i a descobrir què canvia de la Lluna al llarg de les seves fases. Ah! I també quina relació hi ha entre els dies de la setmana i els astres del sistema solar. Sens dubte vam passar una estona genial sota aquell cel estrellat!

Els de quart aprofitant també la ben entesa que a medi natural estem treballant l’evolució dels ésser vius vam visitar l’exposició “Sàpiens: el llarg camí de l’hominització”. Vam aprendre tantes coses en tanta poca estona..! Ens van explicar tots els canvis que hem sofert els humans al llarg de la nostra evolució, passant per l'”Australopithecus“, el qual encara caminava a quatre grapes; passant per l'”Homo habilis“, el qual ja va descobrir que podia utilitzar pedres per matar animals i alimentar-se, l'”Homo erectus” que ja era bípede i l'”Homo sapiens“. D’aquest últim en vam veure uns quants! També vam poder veure un munt de fòssils i restes animals els quals vam poder relacionar amb la teoria que hem treballat al llarg del trimestre: la teoria de l’evolució de Charles Darwin! Que per cert ens va rebre només entrar al museu. Ell, la Marie Curie i l’Albert Einstein!

Per cert..! Pares i mares, sabíeu que unes de les primeres restes d’Austrolopithecus que van trobar li van posar el nom de Lucy? Això va ser el 1974 i li van posar el nom d’una noia molt famosa, la protagonista d’una cançó que en aquella època sonava molt sovint a la ràdio… Us sona si us diem “Lucy in the sky with diamonds..”? Sí, aquestes restes d’homínids que van trobar a Etiopía les van anomenar com la protagonista de la cançó dels Beatles. Ben curiós!

Us deixem aquí l’enllaç perquè en gaudiu una estona: Lucy in the Sky with Diamonds .

 

Ah!!! I.. a la tarda, després de dinar al fantàstic espai de pícnic, encara vam al·lucinar més… vam visitar l’exposició del T-Rex!! Allà hi vam veure les restes més ben conservades de l’esquelet de “Tyrannosaurus rex” que un equip va trobar a Montana. L’esquelet, molt complet i ben conservat, es va batejar com Trix. En feia 10 com nosaltres d’alt!

Apart de totes aquestes experiències també vam visitar el Bosc inundat i vam experimentar amb tot allò que vam trobar.

Sens dubte un dia MÉS QUE GENIAL!!!