Taller d'inclusió social

DESCRIPTION

Posa’t al meu lloc!

I si per un dia veiem el món d’una altra manera? Potser així l’entendrem més bé.

A través de l’activitat sota el títol  “Posa’t al meu lloc” l’alumnat de 5è i 6è d’EP ha adoptat el paper d’un nen o nena amb diferents tipus de discapacitat (física, auditiva, visual) i ha reflexionat

sobre altres discapacitats (retard mental). L’activitat s’ha organitzat en dues sessions d’aproximadament una hora i mitja de durada respectivament amb cada un dels grups i tenia com a objectiu ajudar-los a comprendre quines són les dificultats amb què es troben les persones amb mobilitat reduïda a l’hora de desplaçar-se per la ciutat i quins són els elements urbans que esdevenen obstacles.

La formació ha comptat amb una classe teòrica i una altra de pràctica, que ha permès els participants posar-se en el lloc d’una persona amb discapacitat, en seure a una cadira de rodes i realitzar un recorregut per diferents zones de l’escola que els ha permès experimentar en primera persona les dificultats en la mobilitat.

Gràcies a l’entitat ECOM, que és un moviment associatiu integrat per organitzacions de persones amb discapacitat física, hem tingut l’oportunitat de poder comptar amb la presència d’una noia amb 29 anys que pateix una discapacitat física funcional des que va néixer i tot l’alumnat ha comprovat, de primera mà, que a pesar de tenir aquesta discapacitat,  també ha pogut arribar a aconseguir coses com fa la resta. Els ha explicat quin és el seu dia a dia i totes les coses que fa, com les fa…etc i, els ha impactat que hagués cursat uns estudis de traductora d’idiomes. Davant la satisfacció de tot l’alumnat que ha realitzat el taller, la noia els ha dit que un altra dia els vindrà a veure.

L’esmentada entitat ECOM té una doble missió:
– Defensar l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física per assolir la plena inclusió social i millorar la seva qualitat de vida.
– Enfortir el sector associatiu de la discapacitat física a través de la participació i la representació.

HA ESTAT UNA EXPERIÈNCIA MOLT ENRIQUIDORA I, PER UNA ESTONA,

                                                                       ENS HEM POSAT AL SEU LLOC!