ESPORT PER A TOTHOM

Taller d'inclusió social

Fem esport d’una manera diferent!

Aquesta setmana els alumnes de 5è d’EP hem practicat “Esport d’una manera diferent”.

Després d’una primera presentació, a classe, de l’activitat mitjançant uns vídeos on persones amb discapacitats diverses practicaven tota una sèrie d’esports, s’ha dividit el grup-classe en tres subgrups i cada un dels grups ha realitzat, de manera simultània, 3 pràctiques esportives adaptades en les quals els alumnes ens hem posat al lloc de joves amb discapacitat.
Cada un dels grups hem anat passant per cada un dels diferents esports per tal de poder experimentar la sensació de practicar un determinat esport però d’una forma que no és l’habitual per a nosaltres. Els tres esports que hem practicat han estat el bàsquet amb cadira de rodes, el futbol i la “boccia” que és un joc similar a la petanca.

 

Els objectius que es proposen amb aquesta activitat són:

  • Fomentar valors cooperatius i de col·laboració amb possibles amics o companys amb discapacitat.
  • Conèixer què significa l’esport adaptat i diferents tipus de pràctica esportiva adaptada en el lleure o en competició.
  • Reflexionar sobre les limitacions i les capacitats dels esportistes amb discapacitat, a partir del que han pogut experimentar.
  • Verbalitzar els sentiments provocats per l’activitat i reflexionar sobre les maneres d’adaptar jocs i altres activitats.

HA ESTAT UNA VERITABLE EXPERIÈNCIA QUE ENS HA PERMÈS POSAR-NOS AL LLOC DE PERSONES QUE, TOT I LES SEVES LIMITACIONS, PODEN ARRIBAR A REALITZAR UNA ACTIVITAT ESPORTIVA D’UNA MANERA DIFERENT…PERÒ LA PODEN FER!